En greeny till

Även en larv får sträcka på sig ibland. Hoppas det blir en vacker fjäril.
Annons

62 tankar om “En greeny till

  • Det tänkte jag också. När jag såg den kröp den längs grenen och när jag hade tagit fram kameran hade den rätat upp sig. Tack för det, sa jag och tog bilden 😀 Tack, Hans!

   Gilla

 1. Kom att tänka på en dikt av Fröding som slutar: ”Friskt grönt, skönt!” Nu handlar det om ett blad, men det passar här ändå. Snyggt fångad larvgymnastik i det gröna! Är det månne en larv till där till höger i bakgrunden?

  Gillad av 2 personer

  • Nej, tror inte att det är en larv till. Den hade jag nog också sett när jag tog fotot.
   Ha..ha.. läste din rättelse också. Friskt, skönt, grönt! Jag la inte! märke till att det var fel ordning. Tack, Jag! Ha en trevlig kväll!

   Gillad av 1 person

 2. Din fantatiska bild på larven leder mina tankar till Svante. Han var ju ibland lite larvig på sitt ofta lite egensinnade men samtidigt charmiga sätt. Han hade absolut larvat till någon fyndig kommentar.

  Må han vila i frid eller ännu hellre, sitta på ett moln och titta ner på oss larviga varelser som inte inser att ta vara på vår korta stund här på jorden.

  Som sagt, bilden är fantastisk och nog blir det en vacker fjäril av den.

  Gillad av 1 person

 3. Så fin bild.. skickligt taget… 😀

  Jag har fått något fel på min blogg.. Igår när jag svarade på alla kommentarer så var allt helt normalt när jag tittade in ett par timmar senare så var det något fel..

  På kommentarer i alla inlägg så ligger allt ni skrivit först i en lång rad.. mina svar har hamnat nertill i en lång rad det går inte att se vilket svar som är till vem…

  Nästa det finns inget svara efter era kommentarer.. så då vet ni varför jag inte svarar.. får väl avvakta och se om det rätar till sig annars får jag väl kontakta wordpress..
  ha en fin helg nu kram Nicki…

  Gillad av 1 person

  • Jag läste ditt svar på min kommentar i min reader och därför la jag inte märke till problemet. Vad konstigt att det blev så. Hoppas det löser sig. Förhoppningsvis var det bara tillfälligt.
   Tack detsamma, kram!

   Gilla

 4. Väldigt vacker och sommarfräsch bild! Men jag hoppas fjärilens skönhet överträffar larvens!
  Önskar dig en skön helg! Här lagar vi indisk mat idag, det blir gott,

  Gillad av 1 person

  • Das war ja einwandfreies schwedisch. Ich bin beeindruckt 😂

   Ich habe mich wirklich gefreut als die Larve sich aufgerichtet hat. Wollte wahrscheinlich auf dem Blog den besten Eindruck machen 😀

   Am Freitag fangen wir an zu feiern und am Samstag tanzen wir um die Mittsommer Stange.
   Danke, Jochen und liebe Grüsse aus dem Norden!

   Gillad av 1 person

   • Ich habe in Spanien ein schwedische Ehepaar aus Forsheda kennen gelernt und mag beide sehr. Ihre offene und herzliche Art haben mir sehr gut gefallen 😍. Sie sind zur Zeit in ihrem Wochenendhäuschen um Mitsommer zu feiern. Zufällig, als ich am Samstag von Freiburg auf dem Weg nach Berlin war, habe ich auf SWR 1 (Radiosender in Baden Württemberg) einen ausführlichen Bericht über dieses Fest verfolgen können.
    In Gedanken bin ich dann am Freitag und Samstag bei allen Schweden am mitfeiern 🤣!

    G. l. G. Jochen

    Gillad av 1 person

 5. En vacker komposition i fina gröna nyanser. Klorofyllen sprutar nästan på oss. MEN…jag är inte så förtjust i dessa larver. Får lite obehag när jag ser larverna. Då jag blev satt under en stor träd fulla av larver när jag var 6 år gammal. Det var en vidrig känsla och den har inte släppt än.

  Gillad av 2 personer

 6. Dagarna kommer och går och nu är det slut på sommarvärmen. Vi har fått lite regn så gräsmattorna är inte riktigt så brunbrända längre.
  Önskar dig en trevlig weekend!

  Gillad av 1 person

 7. Tack för din kommentar hos mig! Idag vaknade jag till en grå, regnfull himmel så det blev ingen tidig morgonpromenad. Hoppas allt är bra hos dig!
  Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: