Jag är kvar

En bladbagge som jag har försökt att fota väldigt många gånger. Det här var det bästa jag fick. Jag kunde inte hitta den på nätet och vet inte vad den heter.
Det är dåligt med svamp? Inte här hos mig. De växer t.o.m. i mina blomkrukor som står inomhus. En gul veckskivling visste Anki direkt förstås.
Annons

65 tankar om “Jag är kvar

 1. Det var ju ett toppenfoto, mina bärfisar blir ofta oskarpa. Stor björkbärfis tycker jag att den heter. Och vilken gullig lite svamp, fint foto på den också, har nog aldrig sett en sån.
  Trevlig helg Kristallina, kul att du visar foton igen!

  Gillad av 1 person

  • Jag har försökt att få en bild uppifrån men lyckades bara inte. Ska kolla Hagtornsbärfis också. Det finns så många arter som bara har små skillnader i ”teckningen”. Tack för ditt förslag, Hans! Ha en trevlig helg!

   Gilla

 2. Fin bild på bärfisen! Ser att du fått förslag på vilken det är … jag är inte så duktig på dem, men visst är det en spännande grupp – och det ska visst finnas 52 olika 🙂
  Där är den ju, den fina gula! Kul att få se den!

  Gillad av 2 personer

 3. Såg direkt att det var en så kallad bärfis..👍 Jag har faktiskt räddat några av dom som tagit sig in hos mig och slängt ut dom igen..😁 svampen hade verkligen en härlig färg..👍 snygga foton..🤗 kram Nicki

  Gillad av 1 person

  • Jag tror att ”Jag” har rätt som gissar på björkbärfis. Den har en ljus trekant längst bak medan Hans hagtornsbärfis har mörka trekant. Det är väldigt svårt med så många olika arter.
   Aldrig haft en svamp i en blomkruka. Det var ganska roligt när jag upptäckte den.
   Kram 🤗

   Gillad av 1 person

 4. Fantastiska bilder. Både på bärfisen och den märkliga svampen i krukan. Konstig nog utan att veta mycket om insekter så tanken bärfis upp i huvudet.
  Jag är inte fan av bärfis, då det blir inte gott när man ska äta hallon efter bärfisbesöket på dem. Och man tar just den hallonet sist som bärfisen var på.
  Sen inte att glömma när en bärfis tog en promenad på min hals och jag försökte fånga den för att slänga ut den. Jag fick duscha efteråt. Jag stank. Den är lite som en skunk i beteendet.

  Gillad av 1 person

 5. Önskar dig en trevlig helg! Vi har en toppenfin höstdag, solig men ganska blåsig. Det går gäss på vågorna här ute i Stadsfjärden och det gör det inte så ofta.

  Gillad av 1 person

 6. Önskar dig en lugn och skön helg! Här har säsongens första snöväder dragit in så nu blir det inneaktiviteter resten av dagen. Är inte alls förtjust i snö men vad göra.
  Var rädd om dig!

  Gillad av 1 person

 7. Vi är inte direkt insnöade men det snöar och blåser. Dessutom är det glashalt så det är inte tal om att gå ut.
  Ha en skön helg! Skönt att julen är slut.

  Gillad av 1 person

 8. Önskar dig en skön helg!
  Solen har tittat fram några minuter och det precis när vi var ute på en kort promenad. Så trött och oinspirerad man blir av gråväder dag efter dag.

  Gillad av 1 person

 9. Ser fram emot att du kommer igång med din blogg igen. Du är ju en duktig fotograf som bjuder på vackra bilder. Hoppas vädret blir lite mer inspirerande!
  Önskar dig en trevlig helg!

  Gillad av 1 person

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: