Mera vatten

Tog bilden med mobilen som jag försöker tänka på. Hur svårt kan det vara att ta mobilen när kameran inte är med? Väldigt! svårt.

27 tankar om “Mera vatten

 1. Tycker du lyckades alldeles utmärkt och hade du inte skrivit vilken form av kamera du använde så hade iallafall inte jag tänkt på saken. Effektfullt och snyggt hur du nu än lyckades med att fånga vattnet 🙂 Mobilen är alltid bra att ha med som reserv fast själv tar jag aldrig bilder med min telefon men har den heller aldrig med mig. Hahaa.. använder den mest som väckarklocka 😉

  Gillad av 2 personer

  • Ha..ha.. då är det svårt att fota med mobilen. Den använder jag också som väckarklocka och… tro det eller ej…. som telefon 😉 Jag tar inte med mig mobilen när jag går med hunden men annars tar jag den med mig. Tack Anita!

   Gillad av 1 person

 2. Jag har en kamera i min mobil, men har inte ens försökt att använda den. Man måste köpa en sladd till den för att få över bilden till datorn, och jag är snål. Fin bild förresten.
  Svante

  Gillad av 1 person

  • Får nog testa mobilkameran bättre och kolla vilka inställningar jag kan påverka. Det har jag inte gjort men visst är bilden helt ok.
   Ja, nu har det blivit mycket vatten här men det behövs verkligen.

   Gilla

 3. Bilden är jättebra, men visst är det annorlunda att ta foto med mobilen. Jag brukar bara göra det när jag delar på Facebook eller Instagram. Man kan egentligen inte göra mer än zooma, och en del andra inställningar,men de är så krångliga för att man avvänder dem för sällan. Instagram har ett bra redigeringsprogram som kommer fram automatiskt innan man lägger upp bilden. Där kan man gör a mycket, till exempel ljusa upp eller ner fotot, mer eller mindre mättnad, o.s.v. Vi hade en kvinnlig gäst hos vår fotoklubb, hon var något slags foto någonting, högskoleutbildad, men jobbade inte med det längre utan bara som hobby. Hon fotograferar uteslutande med mobilen. Hennes foton var fantastiska! Vare sig man är emot eller för, så måste man redigera sina foton, alla kameror fotar inte likadant. Sen kanske man vill förstärka en speciell del, just det man fotograferar, men som ”smälter in” i det hela.
  Återigen, Kristallina, ett superbra foto! 🙂 Man ser dropparna falla från fontänen, och på den ena halvan ligger vattnet som ett tak. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Jag kollade bara histogrammet och rättade till exponeringen. Har aldrig kollat inställningarna och vad jag kan påverka eller om det finns färdiga program man kan använda. Det får jag göra. Men visst är det så som du skriver.
   Var bara ute med en kompis för att äta och då såg jag den lilla fontänen. Det var värt ett försök i alla fall. Tack John!

   Gillad av 1 person

   • Jag kollar aldrig histogrammet, inte ens på min systemkamera. Det blir en massa kludd istället för att fota. Jag kör oftast på AV och M (Manuell) . M när jag tar HDR bilder. Min kompis satt in att det skulle lysa vitt där det var för ljust, det blinkade i lcd skärmen hela tiden så han tog väck det. 🙂 Jag redigerar hellre det som blir dåligt, redigera måste man iallafall, för att få bilderna som man såg dem, och att räta upp bilderna. Jag tycker det är så irriterande med sneda foton. 😀

    Gillad av 1 person

    • Så ungefär gör jag med kameran också. När jag tog den här bilden med mobilen gassade solen på fontänen och jag bara tog upp mobilen och tryckte på knappen. Då kan det inte bli bra, ha..ha..
     Ja, sneda foton är hemska. Det tål jag inte heller utom när man fotar mönster. 😀

     Gillad av 1 person

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: