September 2019 – De kvarvarande

Susan hade en idé som jag tycker om. Den sista dagen varje månad visar man de foton som aldrig hann ut på bloggen. Så det här inlägget kommer en dag för sent men någonstans får man börja.
Rallarrosen skickade iväg sina frön men ett hamnade inte på marken.

Så finns det ett foto till som Carita så gärna ville se. Min nya kärlek, ähh… ja menar min nya krukväxt som jag har velat köpa länge.

En nässelblomma eller palettblad.

34 tankar om “September 2019 – De kvarvarande

 1. Vilken roligt idé att lägga upp det som blev över! Nässelblomman är så fin! Jag hade en gigantiskt stor sådan när jag var ung och flyttade hemifrån. Den var nästan som en möbel! Men sen dess har jag aldrig lyckats med sådana igen tyvärr!

  Gillad av 1 person

  • Ja nässelblommor blir jättestora om man inte tuktar dem 😀 och de är väldigt känsliga. Man får kolla varje dag om jorden är lagom fuktig. Växer som ogräs. Man kan nästan se det dag för dag.
   Visst är idén bra att plocka fram alla som är kvar efter en månad. Det blir en ny kategori.

   Gilla

 2. Din nya kärlek är jättefin 😻 och vilken rolig idé att lägga dit foton som man inte hunnit ha med, Jag har väldigt mycket kvar på grund av alla ofrivilliga blogg pauser, men jag kämpar på 🥴 kram!!

  Gillad av 1 person

  • Ofrivilliga bloggpauser kan man inte göra något åt och ibland behöver man en frivillig paus också. Dessutom går ”the real life” alltid före.
   Nässelblomman står i köksfönstret. Blir glad varje morgon jag kommer in där 😀 Kram!

   Gilla

 3. Vad roligt att du fastnade för idén, och själv tänkte jag nog aldrig på att det kunde bli en återkommande kategori, men det är ju jätteroligt, och det kommer det säkert att bli också 😀 Tack för det tipset Kristallina 🙂
  Härlig bild på fröet mot den blåa himlen, snyggt! Palettblad är ju så fina, förr hade jag många såna, i olika färgställningar, blir sugen på att köpa en själv 🙂 Själv har jag alltid haft mina i kruka inomhus, men i Italien såg man dom ofta ute i krukor, eller i rabatter, trevligt inslag 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Minnet har vaknat när jag var inne på Caritas blogg. Det var faktiskt inte Nässelblomman som var min första, utan en annan som hade grön blad med vita fläckar och när jag såg det hos Carita som poppade namnet genast upp. Den heter Diffenbachia. 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Tänk vilka skönheter de där flygande fröna är – och en konst att fånga dem i flykten, vackert värre! Palettbladet får mig att skratta: för någon vecka sedan fick jag två skott av en väninna som jag hade pratorgier med efter tandläkarbesöket, väldigt glad över dem är jag! De gör sig bra på bild!

  Gillad av 1 person

  • Nej, vad roligt att du också precis fick en. Tänkte då och då på att jag ville ha en igen. En dag sprang jag bara snabbt in till Granngården för att köpa kattmat och hela entrén var full av dem. Då fick en följa med som växer som ogräs.
   Tack Jag!

   Gillad av 1 person

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: