Krasslig, sjuk och helt slut

Orkar inte ens med nätet. Kan inte minnas att jag var så sjuk de sista 30 åren.
Krank! Mache ein paar Tage Pause. Es hat mich voll erwischt.
Sick! I take a break for a few days.

57 tankar om “Krasslig, sjuk och helt slut

   • Fortsätt att krya på dig. Om det är samma konstiga förkylning som jag hade så tar det tid innan man blir bra igen. För mig tog det 6-7 veckor. Det hörs fortfarande lite på rösten.

    Gilla

    • Det är inte som en vanligt förkylning. Hostar något förskräckligt. Badar i svett på natten p.g.a. hostattackerna och fryser nästan ihjäl mig på dagen. Hostandet tar så mycket kraft. Det började natten till i torsdags och först idag börjar det lossnar lite när jag hostar. Svårt att äta. Ingenting smakar nånting.
     6-7 veckor låter hemskt.

     Gilla

       • Det är ju inte samma. Det är mer träningsvärk av hostandet.
        För mig började med en lite rinnig näsa i 2 veckor, trodde att jag fick allergi. Men sen började hosta och sen blev hostandet svårare och svårare. Nästan så att det hela tiden. Fick feber också upp till 38,5 men inte högre. Så en hel vecka med hostning och feber tog jag ledigt. Köpte hostmedicin på apoteket i 2 om gång. Dämpade ganska så bra. Sen blev jag gradvist bättre. Hostan satt kvar 3 veckor till och rösten är fortfarande lite hes, och näsan rinner som om jag har allergi igen. Fast lite mildare än inledningsvis.
        Väldigt många som har typ samma.
        Men om febern är väldigt högt måste du kanske gå till doktorn.
        För ca 15 år sen hade jag influensa. Ganska liknande symtom med hostande som var konstant, hög feber 40-41. Och väldigt ont i muskler – armar och skulderna.
        Så den megaförkylningen påminner faktiskt influensan. Många bröt då revben då de hostade så mycket.
        Läkare kan ordinera starkare hostmedicin som dämpar väldigt bra.

        Gilla

        • Ok, då är mitt lite annorlunda. Näsan rinner inte alls. Allt ont i kroppen beror bara på hostattackerna. Feber får jag aldrig, oavsett hur sjuk jag är. Alltid ett problem att förklara för svenska läkare. Har inte haft feber i hela mitt vuxna liv.
         Visst är det lätt att bryta revben när man hostar så våldsamt. Idag kunde jag i alla fall hosta loss lite. Det känns lite bättre. Hoppas det fortsätter så. Spännande vad jag får för natt nu… suck.

         Gilla

 1. Usch det låter verkligen inte roligt, har du fått influensan kanske? Hoppas du får hjälp av någon med att rasta Fizz.. Håller tummarna att du snart mår bättre och fin bild du lagt upp.. Tröst och krya på dig kramar // Nicki 🤒😱

  Gillad av 1 person

  • Det är något konstigt. Hostar mig nästan till döds som tar all kraft man har. Man kan inte sova, maten smakar ingenting och man blir svagare och svagare bara. Idag lossnade det lite i lungorna när jag hostar. Hoppas det är början till förbättring. Pratade med en kvinna idag som mådde exakt likadant.
   Ju, min granne hjälper mig med Fizz. Tack och kramar tillbaks! ❤

   Gillad av 1 person

   • Har du varit hos doktorn ännu? Annars tror jag nog att du bör göra det det liknar lunginflammation.. Exakt dom symptomen har jag haft och en del av gångerna hade jag just lunginflammation.. Håller tummarna att du snart är ditt vanliga jag igen, var rädd om dig nu kram Nicki 👍 👍🌹

    Gillad av 1 person

    • Tack för att du tänker på mig, Nicki! Natten till idag sov jag rätt igenom. Vaknade aldrig, hostade inte. Var helt förvånad när vaknade. Idag har jag inte haft rethosta alls, det lossnar alltid något när jag hostar. Jag ser ljuset i tunneln. Får jag sova den kommande natten också är jag rätt o.k. igen. Stor ”tack”kram!

     Gillad av 1 person

 2. Kändes lite galet att trycka Gilla på detta inlägg.
  Men fin bild, och vill visa att jag läser din blogg alltid då tid och ork finns.
  Mycket har krävt energi på jobbet de senaste veckorna – jag önskar att jag fann balans där.
  Krya-kram!

  Gillad av 1 person

  • Mår bättre men hostan är ganska envis. Är ändå glad att jag kan sova nu. De första dagarna var hemska med många hostattacker.
   Jag hinner inte heller med alla bloggar varje dag. Finns det flera inlägg per dag på en blogg måste jag ibland välja vilken jag ska kommentera på. Annars finns ingen chans att hinna med alla.
   Håller tummarna att det blir bättre på jobbet. Kram tillbaka!

   Gilla

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: