Svampkorgen

En solig dag (sedan evigheter) fick mig att ta en sväng in i skogen. Tänkte ta den långa promenadvägen men när älglopporna började anfalla mig gav jag upp och vände hem.
Några svampar blev det ändå och lite annat som jag visar senare.
7 bilder

Detta bildspel kräver JavaScript.

34 tankar om “Svampkorgen

 1. Härliga svampbilder, Kristallina! Men varför klagar alla så på älgflugorna? Visst, de kryper i håret och bakom örona, men själv har jag aldrig haft något mer obehag av dem än att de är svåra att ta död på. Biter de dig? Inte mig.

  Gillad av 1 person

  • Tack Annica. Jag hade en Canon G12 och nu en Nikon Coolpix B700. Har mina problem att lära mig den. Den har många funktioner som liknar en systemkamera. Dessutom kunde jag inte ta med mig den p.g.a. allt regn de sista två veckorna.
   Jag har en lillkamera också. En Canon Ixus 190 som alltid är med i sin vattentäta väska.

   Gillad av 1 person

  • De suger blod hos älg och hundar men de går även på människor. De biter mig alltid, lägger sig helt platt på huden och går nästan inte att ta död på. De är stenhårda. Svårt att klämma ihjäl dem.

   Gilla

 2. Foton till ditt fina svampbildspel hann du tack och lov ta innan otäckingarna anföll dig. Den vita svampfamiljen tycker jag är läcker. Älgflugor är stora och läskiga, griper tag i nacken och sitter som berg, usch! Och de anfaller en snabbt som blixten. Men för några år sedan hade jag inte sett en enda.

  Gillad av 1 person

 3. Jag har fortfarande bara sett Älgflugor på bild, kanske beror det på att det inte är så mycket Älg hos mig. Jag har bara sett en levande Älg, sedan jag flyttade till Kårböle 2006. De andra har legat på släpkärror.
  Svante

  Gillad av 1 person

 4. Jättefina bilder på svamparna Kristallina!! Älgloppor har jag aldrig hört talas, himla synd att de skulle förstöra din tänkta promenad. Finns det inget man kan skydda som med, som myggmedel.

  Gillad av 1 person

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: