Ibland skulle man kunna tro…

…att det är en helt vanlig sommar.

Rallarrosens frö som tror att bilen är en bra grogrund. Jag är skeptisk.
Jag är väldigt upptagen med att klara (läs plåga) mig igenom värmeböljan. Gör vad jag måste göra och inte ett dyft till.
Önskar alla som tittar in en trevlig ny vecka.
Annonser

45 tankar om “Ibland skulle man kunna tro…

  • Vi hade 30 idag och 32 ska det bli imorgon. Fizz vill inte gå långt. Han har ett hjärtfel och bestämmer själv hur mycket han orkar och det är inte mycket nu. Vi får hoppas att vädret vänder snart.

   Gillad av 1 person

 1. Åskan har slutat, hyfsad temperatur ute nu 18 grader, inne 27 grader, ingen idé att lägga sig ännu. Jag har dragit in på promenader, har bara blivit 1, om dagen under deportationen, och kommer inte att bli fler med dessa temperaturer.
  Svante

  Gillad av 3 personer

 2. Jag håller med dig – är också skeptisk till att ha bilen som grogrund!
  Man orkar inte så mycket mer än de absoluta måstena i värmen – det får helt enkelt vara gott nog så! Du gör klokt i att ta det lugnt, undrar just hur många som jobbar sig sjuka i värmeböljan!

  Gillad av 3 personer

  • Mitt emot mig bygger de om/ut en förskola. Fattar inte hur de orkar jobba där. Alltid utsatt för solen och ingen skugga alls. Det finns nog en hel del yrken som har det väldigt besvärligt. Hade varit intressant att veta hur många som blev sjuk på jobbet p.g.a. värmeböljan.

   Gillad av 2 personer

 3. Vilka fina foton 🙂 Och ja om man tittar på foton så ser det ju ut som en fin och skön sommar, men skenet kan bedra.. Ta det lugnt i värmen så kan vi komma igång igen när den förhoppningsvis sköna hösten är här..kram Nicki

  Gillad av 3 personer

 4. Härliga bilder. ❤ Tänk vad blomningen går fort i den här värmen. Och gräsmattorna är alldeles sönderbrända. Det har brunnit och brinner fortfarande här i våra skogar i Ljusdals kommun och har gjort det sedan drygt 2 veckor tillbaka. Och vi har fått hjälp från ett flertal länder här i Europa att bekämpa bränderna. Nu har man äntligen lyckats med att begränsa bränderna men det sägs att det kommer brinna ända tills snön kommer. Tänk vilken uppslutning av helt fantastiskt underbara vänner från andra länder. Helt fantastiskt och jag är så tacksam. ❤

  Nu önskar jag att det blir svalare snart för det tar så på krafterna med denna hetta. Till och med våra katter lider i värmen. Kram min vän. / Rozie

  Gillad av 3 personer

  • Vi har alla följt nyheterna om Ljusdals kommun. En bloggvän – Svante – fick också lämna sitt hus. Så vi var uppdaterade hela tiden. Underbart att det är under kontroll nu. Lite snö hade inte varit dumt nu. Men under kan man väl inte kräva.
   Min hund och mina katter lider också. Idag fick vi regn och temperaturerna gick ner till 20 grader. Det var obeskrivligt underbart 😀
   Kram tillbaks ❤

   Gillad av 2 personer

   • Ja, Svante bor ju i Kårböle och de som bor där fick ju evakueras. Branden är under kontroll nu så de evakuerade i Kårböle och Lassekrog fick återvända hem. Tänk så skönt för dem. Fy vilken pärs! Vi själva har klarat oss men brandröken låg tät här i flera dagar då vinden låg på åt vårt håll. Riktigt otäckt!

    Gillad av 1 person

 5. Vilket konstnärligt fröfoto – och körsbär gör sig alltid bra på bild! Förstår att många lider av värmen, inte minst djur med päls. På torpet har vi tjocka väggar så det är bara att gå in om skuggan under träden inte är tillräcklig. Många bad i ån blir det också.

  Gillad av 3 personer

  • Idag blev det svalt på kvällen. När jag gick ut med hunden 21.30 hade vi 16 grader. Det var så härligt att gå och hunden piggnade till direkt. Låter underbart att ha ett sånt torp och dessutom ån i närheten. Hoppas att vi får normala temperaturer snart. Vill ut och fota. Orken tog slut i värmen.

   Gillad av 1 person

   • Så skönt med lite svalare väder. Jag var ute efter det stora åskovädret häromnatten: så skön dimma överallt, luften som en smekning.

    Mitt fotande är också knackigt, har inte lyckats tömma min överfulla dator och nu verkar den externa hårddisken också ha problem. Lite nervös är jag. Kommer tid kommer råd, får man hoppas.

    Gillad av 1 person

 6. En riktigt konstnärlig bild på Rallarrosens frö!! Riktigt snyggt fotograferat Kristallina, av bilen kan man bara ana i bakgrunden vilket ger en läcker effekt.

  Intressant att läsa andras kommentarer. Värmen verkar vara väldigt påfrestande för de flesta. Nej, någon vanlig sommar har ni inte däruppe i norr. Helt otroligt och visst skapar det en viss oro över vad som händer med jordens klimat. Här vid medelhavet är det som vanligt mycket värme under sommarmånaderna, förutom att det regnat vilket det väldigt sällan gör den här tiden på året.
  Önskar dig en fin fortsatt vecka, denna vecka 😉

  Gillad av 3 personer

  • Tack snälla Anita! Vi fick två svala dagar för att kunna återhämta oss (antar jag) men imorgon är vi uppe i över 30 grader igen. Det finns så mycket man vill göra och ingenting blir gjort. Önskar dig detsamma!

   Gillad av 2 personer

 7. Kul att du tittar in hos mig, blir glad! Nu går visst värmen mot sin kulmen och det kanske kan komma lite regn snart. Trodde väl inte att det skulle bli så jobbigt att överleva sommaren, hetta och avsaknad av regn är inte min grej!
  Ha det gott! Nu ser vi fram emot något mer normala sommarveckor.

  Gillad av 2 personer

 8. Å så fina bilder! Extremvärmen är inte kul. Det går ju inte att göra någonting mer än att vänta ut den. Har varit svalare några dagar men värmen är nu tillbaka igen. Puh!

  Gillad av 1 person

   • Jag hoppas det också. De säger att man vänjer sig vid värmen, men det har jag inte märkt att jag gör. Det är fortfarande alldeles för varmt. Påtvingad vila är ju enda sysselsättningen som går att utföra!

    Gillad av 1 person

 9. Du ska se att inspirationen snart spirar igen nu när det är lite svalare och inte så torr luft längre. Här har det gått på sparlåga länge men det känns bättre nu. Har varit i hamnen och fikat och fått en rejäl promenad men dessvärre inga bra foton.
  Ha det gott!

  Gillad av 1 person

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: