Sista bilden

Ja, alltså inte sista bilden på den här bloggen utan sista bilden som min kamera hade på minneskortet. Igår eftermiddag la den nämligen helt av. Efter många försök att få igång den igen och insikten att den är för gammal för att lämna in den, blev slutsatsen att en ny kamera måste införskaffas.
Alla som känner mig vet att det tar tid. Har alltid svårt att bestämma mig vad det ska bli härnäst.
Men…. ikväll fick jag en lillkamera som present!! Den har jag inte hunnit titta på. Ska bli kul att testa den och imorgon tar jag upp bloggpromenaderna igen.
Auf deutsch:
Meine Kamera hat gestern ihren Geist aufgegeben. Hat aber so einige Jährchen auf dem Puckel. Es wird eine Weile dauern bis ich mich entschieden habe welche ich jetzt kaufe. Habe immer Probleme damit mich zu entscheiden.
Vor ein paar Stunden habe ich eine kleine Kamera geschenkt bekommen. Muss ich mir erst ansehen und testen. Morgen werde ich Euch wieder besuchen.
In English:
This is the last picture from my camera. Some minutes later nothing happend when I tried to start the camera. It is dead. Need a new one.

27 tankar om “Sista bilden

 1. Vad trist med kameran, men de har väl begränsad livstid de också så det är väl bara att tacka för tiden som varit och skaffa en ny när de inte vill vara med mer. Men den gjorde ett bra jobb med den sista bilden i alla fall.

  Gillad av 1 person

 2. Vad tråkigt men tur att det i alla fall inte var sista fotot på bloggen! Att välja kamera är inte det lättaste, det finns ju hur mycket som helst att välja mellan! Lycka till!

  Gillad av 1 person

  • Ju, jag vet. Har suttit halva natten och kollat. Har i alla fall några ”måsten” som ska finnas och då är det inte så många kvar. Vi får se vad det blir. Ska testa lillkameran så länge.

   Gillad av 1 person

    • Jag kan inte bära på tunga systemkameror. Diskbråck i halsryggen. Jag hade en kompakt och det blir en kompaktkamera igen. Vill ha en vridbar skärm också. Så då är urvalet inte så stort längre. Men ändå….. 😀

     Gillad av 1 person

     • Okej, då förstår jag. Min anledning är att jag inte fattar vad jag ska köpa 😉
      Det finns ju många bra kompaktkameror tycker jag. Jag har en nikon med vridbar skärm, den börjar bli till åren så jag funderar på en ny. Sen har jag en ”liten” rackarare också, en Sony. Men den använder jag inte alls lika mycket som min Nikon.

      Gillad av 1 person

 3. Skönt att det inte var sista bilden på bloggen! Trist med kameran, men det kan du ju skaffa en ny 🙂 Bra att du fick en liten kamera som present – då är du i alla fall inte helt utan 🙂
  Fin bild på spindeln!

  Gillad av 1 person

 4. Suck. Så himla trist när det händer – och detta att man måste välja och bestämma sig för vilken man ska köpa. När det har hänt har jag tänkt att jag är glad att jag i alla fall har råd att köpa en ny och inte behöver vänta. Fin sista bild, nyfiken på vilken som blir den första i den nya.

  Gillad av 1 person

  • Verkligen trist. Känns som om det fattas en del av mig. Får testa lillkameran. Har suttit halva natten och tittat på kameror. Det här blir inte lätt men det löser sig säkert. Ja, första bilden blir spännande.

   Gilla

   • Det är svårt när en kamerakompis ger upp. Det är mödosamt att hitta en ny och att sen sätta sig in i funktionerna. Men ta det lugnt och testa lillkameran så länge.

    Gillad av 1 person

 5. Men ojdå, vad synd! Vet precis hur det är när man ska leta i den snåriga djungeln av utbud som det finns att välja mellan, man kan bli snurrig för mindre. Om du var nöjd med den som nu är trasig kanske det bästa är att köpa en liknande men en nyare version. Då känner du iallafall igen de flesta inställningarna. Grattis till lillkameran och lycka till i sökandet!!! Ser fram emot att få veta vad du till slut väljer 📷 😁

  Gillad av 1 person

  • Det finns ingen direkt uppföljare. Annars hade jag tagit den direkt. Jag är snurrig redan, ha..ha…. Vill ha en vridbar skärm och därmed krymper antal möjliga kameror rejält. Allt löser sig till slut har jag lärt mig. Vi får se vad det blir.

   Gilla

 6. Jag riktigt hajade till när jag läste sista bilden.. Tråkigt med kameran hoppas du snart hittar det du söker..
  jag fotar för det mesta med kameran men min mobil tar väldigt bra bilder också, så den är verkligen en bra reserv speciellt när man hittar ett objekt att föreviga och kameran ligger hemma…
  Lycka till..

  Gillad av 1 person

  • Jag tar med mig mobilen också. Den gör inga dåliga bilder men jag vill oftast fota makro med ett hyfsat skärpedjup. Det går inte med den. Är lite upptagen två dagar till men sedan ska jag ta tag i letandet.

   Gillad av 1 person

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: