Förfall


Somliga förfaller på ett snyggt sätt – andra bara smälter bort.

27 tankar om “Förfall

  1. Två helt olika bilder men båda på samma tema. Bladen påminner mig om torra kakor och svampen är så blöt att den rinner bort. Det där är en gåta, hur de liksom kollapsar och som du skriver, smälter bort. Snygga bilder på förfall!

    Gillad av 1 person

      • Tydligen är det fler som fångas av skräpfiltret just nu. Annica t.ex hos John och mig. Jag kollar varje dag, men det är mest en massa konstiga kommentarer, som inte har något med inlägget att göra, som finns där.

        Gilla

  2. Bläcksvampen är mycket smaklig när den är färsk och fräsch. Den måste vara helt vit i köttet. När köttet börjar bli rosa har förfallet börjat. Rosa är fortfarande vackert, men bara för ögat. Precis som i det slemmiga förfallet. Det äger också sin skönhet i mina ögon. Och framkallar många olikartade associationer (som synes i kommentarsfloran).

    Detta är en fjällig bläcksvamp. Den grå bläcksvampen är också ätlig, men får inte förtäras tillsammans med alkohol. Då har den kraftig antabuseffekt, vilket är som en giftreaktion. Jag brukar undvika alkohol även tillsammans med andra bläcksvampar.
    Ellington

    Gilla

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.