Körsbär

Körsbärsträden blommar. De sprider också glädje. Lägg märke till söndagshjärtat längst ner till vänster.
Önskar alla som tittar in en trevlig ny vecka.

29 tankar om “Körsbär

    • Mmhhh… vit är oskuldens färg men blommorna är rosa. Rosa är, tror jag, färgen som symboliserar den kravlösa kärleken och därför är en av kronbladen hjärtformad. Det är ovanligt men passar perfekt till din fråga.
      Din andra fråga ”Vad menar man med det” får mig ändå att fundera….. oskuldens form?

      Gillad av 1 person

      • Du klargör färgen och vad den innebär och symboliserar. Att diskutera formen på liknande sätt, ja då talar vi om hjärtformen, men … hmmm … kanske också kombinationen av blombladens rena linjer och kaotiska komposition (och mycket annat). För det var nog något i formen som inspirerade tanken på oskuld. Det var nog linjernas renhet. Ungefär som när man kommer ut på morgonen när det har snöat hela natten och absolut allting ligger orört.
        Ellington

        Gilla

  1. Här slutade sommarvädret tvärt, och det känns, som hösten redan kommit till Kårböle. Fin bild, med lite sommarkänsla.
    Svante

    Gillad av 1 person

  2. Åh så vackert det är när träden blommar. Här har du verkligen fångat det vackra! I går tittade de första maskrosorna fram här hos oss, inga löv eller blommor på träden samt att det snöade och yrde imorse när jag skulle åka till jobbet. Här går våren i vågor och kommer aldrig riktigt igång på allvar 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.