Jag finns inte

Jag har inget liv för att jag är utan internet sedan igår eftermiddag. Hela byn var utan och medan andra bolag fixar felet på några timmar…..
behöver Felia…… (nej, ursäkta mig, jag menar Telia förstås) 3 dagar för att klarar av det.
Snart tillbaka, förhoppningsvis.
I´m without internet. Hopefully back soon…..
Bin ohne Internet. Bin hoffentlich bald wieder da…

26 tankar om “Jag finns inte

 1. Jag vet varför de behöver tre dagar! En tjomme knackade på på jobbet idag, han behövde komma in i källaren ”där borta”. Han var ett under av otydlighet och Roffe, fastighetsskötaren undrade ju givetvis vad det gällde. Jo, han jobbade för telia och kablarna från skåpet gick in i källaren. Både Roffe och jag såg väl ut som två fågelholkar för ingen av oss visste att det fanns ett teleskåp på den husgaveln. Visade sig att det gjorde det inte heller. Det var inte på vårt område ens – det var på det kommunala bostadsbolagets husgavel. På andra sidan cykelvägen…

  Gillad av 1 person

 2. Hahaha Den var kul, Felia 😀 Tre dagar är ju helt horribelt! Man kan ju undra vad de sysslar med. Det finns riktlinjer på hur lång tid olika reparationer ska ta. De ska väl inte gräva ner nya kablar…

  Gillad av 2 personer

 3. Nä det kan jag ju inte klicka ”gilla” på. Nog är det märkligt hur beroende man blivit av internet, vet när vi varit utan (jo då, vi har också Felia) och man blir liksom helt ”off”. Nu väntar vi på fiber som sannolikt blir inkopplat och klart efter sommaren, kanske det blir bättre då (eller inte)…

  Gillad av 1 person

  • Nu är jag med igen. Det gick i snigelfart här men nu har hela byn fått sin uppkoppling igen. Det blev några annorlunda kväller och t.o.m. mina djur undrade varför ingenting blev som vanligt 😉
   Håller tummarna att övergången till fiber går utan problem.

   Gillad av 2 personer

 4. Jag minns när jag skulle köpa mitt första trådlösa modem. Jag var på väg till en butik som jag visste hade sådana, men på vägen dit råkade jag passera Telias butik och tänkte att jag kan ju fråga där först.

  Expediten såg först ut som ett frågetecken. Sen började han orera om abonnemang och priser, men om modemet hade han inget att säga. Han hade antagligen aldrig hört talas om sådana modem och i vart fall hade han inga att sälja. Det var därför han försökte snacka bort alltsammans. Så kan det vara när man inte hänger med i utvecklingen!

  Hur som helst så fick jag tag i ett modem. Det var ett sådant som skulle sättas in i PCMCIA-porten. Sådana portar finns nog inte längre. I alla fall var det länge sedan jag hade en dator med sådan port.

  Jag ser att du nu har återfått friheten och kommit ut på nätet igen. Gôtt!

  Ha en fin helg!
  /Skvitt

  Gillad av 1 person

  • Har också några berättelser om Telia. Egentligen har jag vant mig och är alltid inställd på strul. Känns bra att de släppte in mig igen i den stora vida webbvärlden.
   Ha en fortsatt fin helg!

   Gilla

   • När jag hade trådburen (fast) telefoni så var det hos Telia eftersom det ju var gamla Televerket.
    Jag kom på dem med att salta min räkning varje kvartal med ca 20:-! OK att det inte är så mycket, men just därför kanske det höll på länge utan att jag reagerade. Enligt min koll pågick det i alla fall i ett år. Längre än så kollade jag inte.

    20:- från varje kund, det blir pengar!

    När jag bad om specifikation upphörde denna extradebitering! Konstigt, eller?

    Jag sa upp mitt abonnemang och gick över till mobilt hos Comviq. På den tiden var det dyrt, 5:50 / min. Det gällde att fatta sig kort. Man ringde ju mest för att bestämma en tid att träffas.

    /Skvitt

    Gillad av 1 person

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: