Mina djur

Annica ville se mina djur. Varsågod….
My pets – Meine Tiere

djuren

Alla fyller snart år och då blir dem:
Leo 15 år, Tilda 14 år, Fizz 9 år och Merlin 15 år.
Annonser

29 thoughts on “Mina djur

 1. Så jättefina de är alla fyra och vad roligt att få se dem. Har de varit hos dig sen de var små ? Oavsett så måste det vara fantastiskt att få omges av dessa trofasta fyrfotingar. Vet inte hur gammal en katt normalt blir, gissar att 15 år är en relativt hög ålder men hoppas att de får vara hos dig många år till. De blir ju som nära vänner och man lär känna deras personliga egenskaper. Blir nyfiken på vilken ras Fizz är 😀 Du minns säkert att jag så gärna vill ha en ny familjemedlem men att det finns vissa motgångar. Tids nog så kanske det blir verklighet 😀

  Liked by 1 person

  • Ja, jag minns din längtan och förstår dig så väl. Vi har alltid haft 2-3 hundar samtidigt och 3-5 katter. Vi födde upp rashöns och jag var kassör i Göteborgortens Rasfjäderfäförening. De sista åren hade vi höns bara som husbehov. Vi behövde alltid djur omkring oss.

   Katternas ålder – jag säger så här. När en katt har fyllt 15 år får man vara beredd på att något allvarligt kan hända. Självklart har det funnits katter som har blivit 20 år och äldre.

   Vi hade 5 hundar i vårt liv.
   En Dobermann, köpt som valp. När han var 8 månader köpte vi en vuxen vanvårdad Grand Danois.
   Några år senare köpte vi en liten hundvalp till. En Border-Terrier för att jag var självständig i Tyskland (innan jag kom hit) och hade en affär för klippning och trimning av hundar. Ville inte glömma bort hur man gör.

   När våran Grand Danois dog köpte vi en Pitbull som valp. Nu var det tre hundar igen.
   Pitbullen blev bara 4 år och 2 år senare dog våran Dobermann.

   Strax därefter köpte vi en Leonberger blandis som var en omplaceringshund (Husse och matte fick barn). Nu hade vi en liten Border-Terrier och en Leonberger.
   När Leonbergern dog och bara Border-Terriern var kvar kom vi överens om att hjälpa hundar från Rumänien. Border-Terriern blev 17 år och bara några månader senare fick vi 2 hundar från Rumänien. Eftersom det är gatuhundar vet man inte riktigt vilken ras det är.
   När vi visste att min man kommer att dö, sålde vi huset, flyttade in i en tvåa och jag fick omplacera en av de två hundarna. Han var rädd för allt. Det gick bra i huset vid skogskanten där vi bodde men han hade aldrig klarat av ett liv i ett flerfamiljhus.

   Fizz (namnet hade han redan när vi fick honom) friköptes från ett dödshägn i Rumänien. Ras…. tja, om man visste det 😉 Han kommer närmast en Tibetansk Spaniel.

   Nu blev det en väldigt lång kommentar.
   Hoppas verkligen att din dröm går i uppfyllelse och jag håller tummarna hårt!

   Liked by 1 person

   • Tack snälla för spännande och intressant läsning Kristallina. Förstår att utan djur skulle det kännas väldigt tomt, speciellt när man som du är van att omges med dem. Själv har jag aldrig haft någon hund men en katt när jag var liten. Min man har haft både hundar, katter och fyra barn i sitt tidigare äktenskap och är nog inte riktigt lika angelägen som jag är men jag hoppas ändå att drömmen inte förblir en dröm. Om det nu inte blir någon vovve så har jag iallafall haft en väldigt spännande liv 😉

    Liked by 1 person

  • Det förstår jag. Bor själv i lägenhet nu. När vi visste att min man kommer att dö, sålde vi huset och flyttade in i en lägenhet. 3 månader senare dog min man. Det var svårt för katterna att vänja sig. De har varit utekatter i hela deras liv. Men att ge bort eller avliva mina djur efter min mans död hade blivit för mycket för mig.
   Det går bra och jag är ju alltid hemma.

   Liked by 1 person

     • Bor man i stan kan man vara extramatte, då får man hund utan att äga. Sedan jag blev hundlös har hjälpt andra med hundprommenader/passning vid behov. För min del är det inte åldern som hindrar att jag skaffar ny hund utan andra faktorer, att då ändå ha hund i mitt liv lite då och då tycker jag är toppen. Dessutom hjälper man både en medmänniska och en hund på kuppen. Snacka om win-win 😊

      Liked by 1 person

      • Exakt så har jag också tänkt, Laila. Kruxet är bara att jag bor i en liten by och 8 km från nästa större samhälle. Men när den dagen kommer och jag fortfarande vill (kan) göra det är det ett alternativ.

       Gilla

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: