I diskhon

disk

De här ringarna är så fina, jag vill ha en på mitt finger! Tyvärr gick det inte att plocka upp en ur bubblorna.
Vädret tillåter inga fotopromenader.
I onsdags började det snöa. Då var jag i Jönköping, en bra bit bort från mitt hem. Ju närmare jag kom staden desto mer snöade det. Typiskt! Sedan dess har det bara vräkt ner. Ibland mera regn än snö. I går bestämde jag mig för att handla stort och i dag har det snöat hela tiden.
Då blir man glad att diskvattnet ställer upp som motiv.
Annonser

34 thoughts on “I diskhon

 1. Men så vackert, både färger och mönster, helt fantastiskt. Hade du inte skrivit vad det är så hade jag nog trott på något helt annat, fast jag kan inte komma på vad. Du har verkligen öga för att finna det vackra i det enkla.
  Önskar dig en fin fortsatt helg Kristallina.

  Liked by 1 person

 2. Visst är det vackert i diskhon med alla dessa regnbågsfärgade bubblor, jag har fascinerats av dem många gånger och det har allt blivit en bild eller två vid några tillfällen. Mycket vackert och betydligt bättre än snö/regnstormande vindar utomhus. Själv sitter jag färdigladdad med kaffetermos, stekta köttbullar, ägg och laddad dator och mobil i väntan på kulingen och decimetern snö som utlovats, så nu kan strömavbrottet komma om det har lust, mig gör det inget. 😀

  Liked by 1 person

  • Det var bra förberett, Lena! Så hade jag också gjort. Hoppas du slipper strömavbrottet ändå. Här stormar det och snön bara vräker ner. Det blev inga roliga hundpromenader.
   Har inte lagt märke på bubblorna på länge. Diskade sent på eftermiddag och det är nog ljusrörets sken som hjälpte till också.

   Gilla

   • Nej, det kan jag förstå. Att hundpromenaderna inte blev så roliga om det vräkte ner snö. Tänk, det är ju märkligt. Det snöar på alla håll och kanter kring mig, men jag som vill ha snö får ingen, ha ha! Det var likadant i vårvinstras (finns det ens ett ord som heter så?).
    Förberedelser brukar ofta betyda att det inte blir strömavbrott så vi klarade oss, det har inte blåst så mycket som utlovat heller och inte ens en flinga har landat här.
    Ljuset har ju alltid stor betydelse i om och hur man ser saker så det stämmer alldeles säkert vad gäller dina vackra bubblor. Hoppas du inte är helt insnöad idag!

    Gilla

    • Det har snöat hela natten och hela dagen och det finns knappt någonstans där man kan gå med sin hund. Det är ju meningslöst att bära den, ha..ha.. Kunde jag bestämma över vädret hade jag skickat lite till dig. Vi har så det räcker och blir över.
     Vårvinter blir nog ”i vårvintras” men du skrev ”vårvinstras” och det undrar jag om det finns. Tack för ett riktigt gott skratt! 😀 Ha det riktigt gott!

     Liked by 1 person

 3. Ui, Seifenblasen…. Das Kölner Ordnungsamt hat nach §3, Abs.1 der Kölner Stadtordnung kurzerhand Straßenkünstlern verboten, Seifenblasen herzustellen. Angeblich wegen ”Schädigung der Umwelt” und ”Gefahr für die Öffentlichkeit”… In Wirklichkeit scheut der Kölner Amtsschimmel vor den wabernden Glitzerkugeln. Aber in ein paar Monaten ist Karneval und ich bin mir zu 100% sicher, dass die Seifenblasenaffäre (Bubblegate) thematisiert wird 😀

  Novemberwetter mit Regen ohne Schnee in Tyskland.

  Ich wünsche Dir ein schönes kuscheliges Wochenende (trotz Sauwetter)
  Gerd

  Liked by 1 person

  • Bubbelgate? Ich hab vielleicht gelacht. Ist das wirklich wahr, dass das Ordnungsamt das verboten hat. Haben die nichts zu tun und erfinden so einen Blödsinn? Bin gespannt ob der Karneval von Seifenblasen umgeben sein wird.
   Wetter im Moment: Sturm und sehr viel Schnee in Sverige 😀
   Dir auch ein tolles Wochenende!

   Gilla

   • Doch doch. Das Kölner Ordnungsamt hat sich mit seiner einsamen Entscheidung völlig lächerlich gemacht.
    http://www.ksta.de/koeln/verbot-vom-ordnungsamt-koeln-seifenblasen—die-neue-gefahr-24912382
    Aber ohne diese tollen Steilvorlagen gäbe es keinen kölschen Karneval 😀

    Apropos Karneval. In Köln beginnt diser traditionell immer am 11.11. jeden Jahres mit dem so genannten Sitzungskarneval. Da gibt es dann eine Karnevalssitzung nach der anderen. Für den der es mag soll es lustig sein. Wir bevorzugen den viel schöneren Straßenkarneval. Der beginnt immer an einem Donnerstag (in 2017 ist es der 23.02.) mit dem Wieverfastelovend (Weiberfastnacht) und endet am folgenden Mittwochmit (Aschermittwoch). Dann beginnt die Fastenzeit. Köln ist eben sehr ”katholisch” 😉

    Kölle Alaaf 😉

    Gilla

    • Du meine Güte. Man glaubt man hat schon alles gehört und dann setzt immer noch jemand einen drauf.

     Ja, ich weiss wie der Kölner Karneval läuft. Habe einen deutschen Bekannten aus Köln, der nicht mehr ansprechbar ist wenn er sich das im Fernsehen ansieht.
     Ich komme ja aus Norddeutschland aber mein Vater hat sich immer den Karneval angesehen.

     Kölle Alaaf 😛

     Gilla

 4. Underbart bubbelkonstverk! Det blir roligt att diska med så färgglada bubblor. Om vädret: Första gången på sex år som det inte gick att kratta sanden på graven till allhelgona. Marken var frusen på kyrkogården. Kallt som bara den.
  Men snö? Nä, bara kyla.

  Liked by 1 person

  • Det är ju inte konstigt. Vi!! har fått hela lasset. Vet inte var jag ska gå med hunden. Hoppas kunna få någon bild i morgon. Det har snöat i två dagar och i morgon ska det varken snöa eller regna. Vi får se.
   Kylan kommer nästa vecka (säger SMHI). Med andra ord… kanske.
   Tack så mycket, ”Jag”!

   Gilla

 5. Pingback: Bubbel – Fotografi [iPictureThis]

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: