Glad som ett barn

kastaa

Blir fortfarande glad som ett barn när jag hittar (helt oväntat) kastanjer!

kastb

Tog med mig så många jag kunde. Bra att ha… till dekoration här hemma.

24 tankar om “Glad som ett barn

 1. Här i Kristianstad är det hundratals kastanjeträd. Lite jobbigt att cykla på hösten för hela cykelvägen är full av kastanjer 🙂 Hade det varit äkta kastanjer som är ätbara så hade det varit bra 🙂 Men det är hästkastanjer, giftiga, och bara vissa hjortar och hästar kan äta dem.

  Gillad av 1 person

 2. Fina Kastanjer! Påminner mig om min skolväg i Mälarhöjden. Där gick jag varje dag förbi en triangel där Stockholms Stad, som det hette då, hade planterat 3 Kastanj träd, som gav frukt varje höst, och massor gav de. Vi barn plockade, och lämnade till våra mammor, så de kunde använda dem till dekorationer.
  Svante

  Gillad av 1 person

 3. Åh, jag är lika barnslig jag. Har några ligger och förgyller min hallbyrå. Och så sparkar jag i lövhögarna och hoppar i vattenpölar, dessa underbara ting som sitter i från barndomen. Och jo, jag tittar så det inte ligger någon stackars igelkott i lövhögen innan.

  Gillad av 1 person

 4. Ooh, kastanjer! Måste genast gå och leta på mitt kastanjeställe… men minns nu att de träden är nedsågade av någon anledning. Kastanjer hör hösten till. Jag var vuxen när jag först mötte dem men älskar att ha några i fickan för att känna den lena ytan. Jättefina bilder, den översta får mig att tänka på en snigel med sitt snäckhus och den nedre, gillar när blänket tittar fram ur ytterskalet.

  Gillad av 1 person

 5. Så jättefina bilder på Kastanjerna fast mest gillar jag nog dina rader. Att bli glad som ett barn är verkligen något att ta tillvara på, att kunna glädjas åt det lilla i vardagen. Plaska i vattenpölar, lägga sig på rygg i snön och skapa en ängel, hoppa högt av glädje eller helt enkelt bara vara barnslig är en förmåga som vi vuxna ska vara väldigt tacksamma över att vi har, det gäller bara att våga plocka fram den också. Min man fyller 70 i år, har nästan svårt att tänka tanken men är det någon som har barnasinnet kvar så är det han och det smittar ska du veta. Trots sin ålder ser jag så ofta pojken i honom och det är helt fantastiskt. Värre är vad sjutton jag ska hitta på att ge honom i födelsedagspresent 😉

  Gillad av 1 person

 6. Så vackra bilder av kastanjen som ”kläcks” precis som en fågelunge. Vi hade 5 stora kastanjeträd där vi bodde för något år sedan. De är vackra både när de blommar och sedan får alla sina kastanjer. Men så lagom roligt när som vi hade kastanjeträden på rad längs en uppfart så man fick sopa/räfsa bort dem .

  Gillad av 1 person

 7. Underbara bilder på kastanjen. Som barn gjorde vi djur av dessa och lekte bondgård. Idag har jag dom som dekoratin. I år finns det massor med ekollon så jag har en del för kommande pyssel.

  Gillad av 1 person

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: