Fjärilar idag

vbf

Vill verkligen inte härma ”Jag” men jag har också två fjärilar idag.
Först hittade jag en Vinbärsfuks som under inga omständigheter ville visa sig från den bästa sidan.
Lite bättre gick det med den här Kamgräsfjärilen
kamgras
Trevlig ny vecka!
Annonser

18 thoughts on “Fjärilar idag

 1. Man får vara glad att man får se fjärilar i år, de är mycket mer vaksamma än förra året, eller också gillar de inte min Nikonkamera, Olympus fungerade ju hela förra sommaren. Fick för första gången i mitt liv se en Makaonfjäril idag, men den flög iväg innan jag hann få kameran ur fickan, häftigt stor var den.
  Svante

  Liked by 1 person

  • Här finns fler fjärilar än förra året. Såg en liten som jag inte kände igen men det var omöjligt att gånga med kameran. Snabb som en vessla. En Makaonfjäril har jag aldrig sett, tror jag.

   Gilla

   • Det är fler här i år också. Kanske det beror på att de är vaksammare i år. Förra året var det inga problem att få bilder. Det har också varit varmare i år än förra året, och det har nog sina spår.
    Svante

    Gilla

 2. Vinbärsfuksen kniper igen bra länge, det gör den. Jag kan se C-et på din bild, som jag tycker är bra trots att den inte ville vika ut sig. Så himla fin bild på kamgräsfjärilen! Jag undrar om jag någonsin har fotat den.

  Liked by 1 person

  • Det är också min första kamgräsfjäril. Vinbärsfusken fick mig att göra akrobatiska övningar där den satt och ändå fick jag inte den utdelningen som jag hade tänkt mig. Fick känslan att den flinade åt mig. 😉

   Gilla

   • Hahaha! När den satt på mitt lår för ett par år sedan tog jag 44 bilder innan den behagade visa färgerna. Den som jag fotade nu flaxade lite och min bild är tagen med ena vingen utvikt så att färgerna syns.

    Liked by 1 person

 3. Fina bilder du tagit på fjärilarna 🙂 Den första ser väldigt kantnaggad ut stackaren och den andra var en luden en 😀 Visste inte det fanns sådana fjärilar, öppnar bara min fjärilsbok när jag behöver artbestämma någon 😀

  Liked by 1 person

  • Tänkte också på att den första är lite tilltufsad. Den andra har jag aldrig sett innan heller. Fick leta ett tag innan jag hittade namnet på den. Tur att google finns när boken inte räcker till.

   Gilla

Kommentera på svenska, eller på norsk, or in english, oder auf deutsch.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: